Çarşı Uşak” projesi yüzünden eski belediye binası ve Ulu Cami’den başlayarak eski Çarşamba Pazarı ve Sarayaltı Camisine kadar uzanan ve yaklaşık 50 bin metrekare alanda yüzlerce esnaf siftah yapamadan dükkân kapattıklarından yakındı.

Almanya’da çalışmış Uşaklılar: Haklarınızı ücretsiz öğrenin Almanya’da çalışmış Uşaklılar: Haklarınızı ücretsiz öğrenin

Esnaf Kaderiyle Baş Başa Kaldıı (4)

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi haber ekibi, mağdur olduklarını belirten esnaflarla görüştü. Şimdiki adı “Uşak Yöresel Ürünler Çarşısı” olan Uşak Belediyesi eski belediye binasında bulunan 20 kadar esnaf iş yapamamaktan ve çok kötü koşullarda çalışmaktan şikâyetçi oldu.

Uşak eski otogarı, ayakkabıcılar çarşısı ve Çarşamba pazaryerini kapsayan “çarşı Uşak” projesi yüzünden Ulu Cami ve eski belediye binası çevresi boşalınca bu civarda iş yapan esnaf çok güç durumda kaldı. Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında “Çarşı Uşak” projesi de belirsiz bir tarihe ertelenince bu bölgedeki esnaf kaderleriyle baş başa kaldı.

Belediye İşhanı’ndan dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmasının ardından bölgede insan sirkülasyonu olmayınca buradaki yüzlerce esnaf işlerinin çok bozulduğundan yakındı.

Esnaf Kaderiyle Baş Başa Kaldıı (2)

Yöresel ürünler Çarşısı esnafı kan ağlıyor

Uşak Belediyesi eski binasında açılan “Uşak Belediyesi Yöresel Ürünler Çarşısı” esnafı da işyerlerine insan gelmemesinden dolayı canlanamadığını ve çok kötü koşullar altında çalışmakta büyük sıkıntı çektiklerini kaydetti.

Bir önceki Uşak Belediyesi yönetimi zamanında çarşının üst katlarının esnaf birlik ve diğer esnaf odalarına ücretsiz tahsis edildiğini hatırlatan yöresel ürünler çarşısı esnafı: “Yukarı katlarda, klima, ısınma, havalandırma, su ve tuvalet olmak üzere yaşam standartlarına uygun her türlü konfor var. Aşağıda hiçbir şeyimiz yok. Ortak kullandığımız tuvalette havalandırma olmadığı için kokudan girilemiyor. Duvarlara çivi bile çakmamız belediye tarafından yasaklandığı için klima taktıramıyoruz.

Tavanda hiç havalandırma boşluğu ya da sistemi yapılmadığı için güneş vurunca içerisi cehennem sıcağı gibi oluyor ve durulmuyor.  Yüksek ihale bedelleri ödeyerek kiraladığımız işyerlerimizde su yok. Gıda maddesi satan esnaf arkadaşlarımız var. Kış gelince nasıl ısınacağız? Bu soruların cevabını belediye yetkililerinden alamadık” şeklinde yakındılar.

Esnaf Kaderiyle Baş Başa Kaldıı (3)

“Yöresel Uşak Ürünleri Çarşısı’nın ticari anlamda canlandırılmasını istiyoruz”

Çarşının adının yöresel ürünler çarşısı olmasına rağmen bir tarhana imalatçısı ve satıcısı dışında yöresel ürün bulunmadığını kaydeden esnaf, “Bulunduğumuz Ulu Cami çevresinde ticari olarak hiçbir faaliyet kalmadığı için çarşımıza insan akışı da olmuyor. Bu yüzden satış yapamıyoruz.

Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım’a bu sıkıntımızı da ilettik. Bize, burada Uşak belediyesi ’ne ait 3 vezne açılacağını ve bir adette kart dolum veznesi kuracağını söyledi.

Belki bu vezneler açıldığı zaman burada bir hareketlenme yaşanır. Bizim de işlerimiz açılır diye umut ediyoruz” dediler.

Muhabir: Salih Kılınç