Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü 4.sınıf öğrencileri Seda Oğuz, Sema Gül ve Mehmet Emirhan Yaman Sosyal Sorumluluk Kampanyası dersi kapsamında ilkokul öğrencilerine insan etkili orman yangınları hakkında bilgi vermek ve bilinç oluşturmayı amaçladılar.

Tatile Gidilecek Yerler Listesi Tatile Gidilecek Yerler Listesi

Bu amaçla Uşak Sivaslı Budaklar İlkokulunda 14 Mayıs'ta bilgi yarışması ardından tiyatro gösterisi düzenlediler. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Seda Oğuz, Sema Gül ve Mehmet Emirhan Yaman ilkokul öğrencilerine daha önceden insan etkili orman yangınlarının önlenmesi konusunda bilgilendirme etkinliği ,yangın riski yüksek bölgelerde temizlik çalışması ve ağaç dikme etkinliği yapmışlardı. Bu etkinliklerin pekiştirilmesi amacıyla insan etkili orman yangınlarının nedenleri, alınabilecek önlemler ve yangın sırasında nasıl davranılması gerektiği gibi konularda hazırlanan sorulardan bir bilgi yarışması gerçekleştirdiler.

Sivaslı'da Orman Yangınları Bilinci

Yarışmayı kazananlara hediye verildi ve yarışma sonrasında insan etkili orman yangınlarıyla ilgili tiyatro gösterisi sundular. Bu etkinlikler sayesinde çocukların insan etkili orman yangınlarının önlenme konusundaki bilgilerini eğlenceli bir şekilde pekiştirmelerini ve keyifli zaman geçirmelerini sağladılar. Konunun sosyal sorumluluk olduğunu vurgulayan üniversite öğrencileri, "Bu tür etkinliklerin geleceğimiz olan çocuklara insan etkili orman yangınlarının önlenmesinde etkili olacağını ve bu etkinlikler sayesinde daha çok bilinçleneceklerini" söylediler.

Muhabir: Ece Yıldırım